Veelgestelde vragen

Hebben jullie een showroom?

Doordat wij alle producten op maat maken, hebben wij er voor gekozen om geen showroom te hanteren. Mocht er een soort gelijk product aanwezig zijn, dan bent u van harte welkom om langs te komen en het product te bekijken!

Wanneer wordt er bezorgd?

De bezorging vindt vaak plaats op maandag, dinsdag & vrijdag. Helaas kunnen de aangegeven dagen ook wel eens afwijken. De route wordt enkele werkdagen van te voren gepland. De tijden die worden aangegeven zijn inschattingen en kunnen door slecht weer of files misschien niet worden gehaald. Wij proberen met iedereen rekening te houden, helaas lukt dit niet altijd!

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Wilt u een bestelling annuleren dan is dit mogelijk. Dit kan gedaan worden door een email te sturen naar info@fietsinterieurbouw.nl. Houdt daarbij rekening dat u altijd het ordernummer van uw bestelling die u wilt annuleren doorgeeft. Het is niet mogelijk een bestelling te annuleren als: het een bestelling/meubel is die speciaal voor u is gemaakt of wordt gemaakt, te denken aan meubels en kasten en/of een meubel met afwijkende maten. Een speciale bestelling kan nog wel worden geannuleerd mits hier nog niet mee gestart is in de werkplaatsen van FIETS. Mocht dit het geval zijn, dan worden de gemaakte kosten als nog in rekening worden gebracht.

Levertijden

Voor de actuele levertijden kunt u kijken bij het kopje levertijden. Daar worden doorgaans de levertijden aangegeven van de producten. Levertijden van voorraad producten proberen wij, per post, binnen enkele werkdagen te versturen.

 

Indien u een bepaalde levertijd wenst, dan is dit wellicht wel mogelijk voor u. We raden u dan ook aan om contact met ons op te nemen zodat wij kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Moeten wij aanwezig zijn bij levering?

U dient aanwezig te zijn voor levering van het product. U dient het product zelf op de gewenste plaats neer te zetten, gezien wij tot aan de deur leveren. Ook kan het zijn dat de betaling nog moet worden voldaan aan onze bezorger!

Kan ik het product bij jullie afhalen?

Is uw order gereed, dan kunt u deze bij ons afhalen. Graag voortijdig bellen voor een afspraak. Dit kan geheel gratis.

Leveren jullie tot aan mijn woonkamer?

Wij bezorgen tot de eerste deur op begane grond. Mocht u in een flat wonen, dan dit graag aangegeven bij uw bestelling. Ook hierbij geldt levering tot op de begane grond. Eventueel iets afspreken van te voren om de mogelijkheden te bespreken.

 

Het kan voorkomen dat er schade ontstaat tijdens het verplaatsen van uw meubel(s) naar de plek binnen. Dit is een verzekeringskwestie.

Leveren jullie de container ombouw ook tot in de tuin?

De ombouwen worden indien mogelijk op de gewenste plek gezet. Mocht dit helaas niet mogelijk zijn, dan wordt de ombouw voor het obstakel of op de oprit gezet. Denk aan smalle gangen en te kleine poorten. Fiets interieurbouw is er niet verantwoordelijk voor dat het product daar wordt geplaatst.

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij het afhalen van het product contant of per pin betalen. Wordt u product bezorgd dan kunt u pinnen of contant betalen. Contant betalen graag gepast doen i.v.m. geen wisselgeld! Zie hier alle betalingsmogelijkheden: betalen

Zitten er splinters aan het steigerhout?

Producten van steigerhout worden gemaakt en geschuurd. De kanten worden afgewerkt. Helaas kunnen wij niet voor 100% garantie geven op kans van splinters.

Gaat steigerhout nog werken?

Al ons hout is terug gedroogd naar 15 % vochtigheid, zodat dit geschikt is om meubels te maken die binnen geplaatst kunnen worden. Hierdoor is de na krimp vrijwel nihil. Ook bepalend is de luchtvochtigheid in uw kamer. Hiervoor adviseren wij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% in huis. Indien dit hoger of lager is heeft u kans overmatig werken en krimpscheuren.

 

Al ons hout is terug gedroogd naar 15 % vochtigheid, zodat dit geschikt is om meubels te maken die binnen geplaatst kunnen worden. Hierdoor is de na krimp vrijwel nihil. Ook bepalend is de luchtvochtigheid in uw kamer. Hiervoor adviseren wij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% in huis. Indien dit hoger of lager is heeft u kans overmatig werken en krimpscheuren.

Moet steigerhout behandeld worden?

Steigerhout is een onbehandeld houtsoort en wij raden het dan ook aan om het te behandelen. Dit kan zowel met een beits op kleur of een Nano coating. Wij bieden voor eettafels ook de mogelijkheid om een kleur beits met toplaag lak toe te passen.

Werkwijze bestelling
  1. Wanneer je een bestelling hebt gedaan, ontvang je automatisch een e-mail met de bestelgegevens
  2. Vervolgens gaan wij over tot het maken of klaarzetten van je bestelling.
  3. Wanneer de bestelling wordt verzonden ontvang je een bevestiging per e-mail.

Container ombouw

Wat is het verschil tussen de pakketten?
DHZ pakket

Bij een DHZ pakket zet u de ombouw vanaf het begin zelf in elkaar. Alles wordt gebundeld geleverd en genummerd. Tekeningen worden mee geleverd.

Prefab

Bij Prefab worden de pakketten geleverd met voor gemonteerde onderdelen. Zoals: Deuren, kleppen, zijden. U dient de ombouw verder zelf af te monteren en in elkaar te zetten. Hierbij worden ook weer handleiding en tekening mee geleverd.

Kant en klaar

De ombouw wordt door Fiets interieurbouw geheel klaar gemaakt. Het is een kwestie van neerzetten en eventueel afstellen.

Let op: er wordt een montage/transport lat voor in de ombouw gemonteerd, deze moet u demonteren.

Welke houtsoort is het meest geschikt voor mijn ombouw?
Geïmpregneerd

Hout is geschikt voor buiten, door een impregneer verlaagt u de kans op algen, aanslag en word de levensduur verlengt. Geïmpregneerd valt dan ook in duurzaamheid klasse 3. Dit wil zeggen dat het hout ca 10 – 12 jaar mee kan gaan. Verder hoeft u het hout niet te behandelen.

Douglas

Douglas hout heeft van nature een hoge duurzaamheid. Het is dan ook niet nodig om het hout te behandelen. Wilt u het verlengen of behandelen met een kleurbeits of voor uitslag is dat mogelijke en denk bijvoorbeeld aan : Beits, impregneer of nano coating. Dit kan aanslag en vergrijzing tegen gaan.

Steigerhout

Steigerhout is een onbehandeld vuren houtsoort. Dit word aangeraden om te behandelen met beits of nano coating. Dit dient naar 2 jaar te worden herhaalt voor een optimale bescherming.

Neem contact op

Heb je nog geen idee wat jij wilt gebruiken of wil je ergens meer over weten? Fiets Interieurbouw & Meubelmakerij uit Emst helpt je met alle plezier.